Volejbalistky pokračují v Krajském Přeboru úspěšně

Vložil 14. 10. 2015 | kategorie Aktuality | 0 komentářů

Na snímku útočí Eliška Kovářová, vykrývají Kateřina Bažantová a Tereza Holubková, přihlíží Nicole Jančíková.

Po kvalifikaci ve čtyřkovém volejbalu absolvovaly mladší žákyně VK Sever Žatec první bodovaný turnaj v klasickém šestkovém volejbalu. Byla to pro naše děvčata vůbec první soutěžní utkání v šestkách. Přesto jsme pomýšleli na medailové příčky. V prvním utkání jsme po boji přehráli soupeřky z Litvínova 2:1 (14, -23,9) na sety. Následně jsme nedali žádnou šanci týmům z Ústí 2:0 (17,10) a Jirkova 2:0 (10,4). Náš výkon nestačil pouze na suverénní Děčín 1:2 (19, -21, -14). I v tomto utkání měly dívky na to soupeře porazit, ale ve druhém i třetím setu nám chybělo více odvahy v útoku, čehož dokázal zkušenější soupeř beze zbytku využít.

V turnaji se ukázalo, že máme velmi vyrovnaný kádr. Jako jediní jsme pravidelně v každém utkání střídali 12 hráček a žádná svým výkonem za spoluhráčkami nezaostávala. Naopak výrazně vyčnívala Bára Karasová, která k výborným nahrávkám přidala skvělý servis.

O týden později se děvčatům rozběhla i poslední soutěž. V kvalifikaci trojkového minivolejbalu si to při neúčasti Mostu rozdalo 19 týmů o co nejlepší pozici v bodovaných turnajích. Turnaj měl rozdělit družstva do čtyř skupin po pěti. Do turnaje jsme nasadili tři družstva a žádné z nich v něm neztratilo v šesti utkáních ani set. Do první ligy KP se tak kvalifikovaly tři týmy Žatce, po jednom z Ústí nad Labem a Duchcova.

Ve třech turnajích jsme celkem odehráli 33 zápasů a ztratili pouze jeden.

Kvalifikace trojek se účastnil ještě čtvrtý tým Žatce složený z mladších dívek, pro které to byla úplně první mistrovská utkání. Přesto se svých soupeřek nezalekly, sehrály několik vyrovnaných utkání a i díky tomu se dokázaly probojovat do třetí ligy KP ze čtyř.

Ke druhému zápasu nastoupily i naše dorostenky. Stejně jako v prvním zápase děvčata jasně dominovala a přehrála tým VK Litvínov 3:0 (11,9,10) a 3:0 (6,16,11). V jednotlivých setech jsme vedli i 10:0 a tak si mohly zahrát i starší žákyně. Celý tým podal výborný kolektivní výkon a v soutěži kadetek jsou děvčata i nadále na prvním místě.

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

best wordpress themes - wordpress themes 2012 - wordpress travel themes