Výborný vstup do Poháru Nadějí

Vložil 13. 10. 2016 | kategorie Aktuality | 0 komentářů

Žačky VK Sever Žatec odehrály první kolo Sokolovského Poháru Nadějí, což je uzavřená soutěž osmi velmi kvalitních týmů, ve které většina našich hráček startuje letos poprvé. Do Sokolova jsme tedy odjížděli s touhou podat co nejlepší výkon, ale bez jakéhokoli plánu na umístění. Jak se však ukázalo, holky na předpoklady kašlou a prostě chtějí vyhrávat.

V prvním zápase nás čekal domácí tým, který loni celou soutěž ovládl. S obměnou kádru jsme se však evidentně lépe vypořádali my. Po klidném průběhu vítězíme 2:0 (14,17) a tušíme, že poslední v Sokolově nebudeme. Dalším soupeřem jsou Klatovy. Soupeřky jsou sice vyšší a starší, ale náš odvážný servis a útok přináší další vítězství 2:0 (20,19).

Tradičním a vždy velmi silným soupeřem je Olymp Praha. Disponuje dvěma výbornými hráčkami, my hrajeme obětavě. Prví set bereme my, druhý soupeř. V tiebreaku rozhoduje naše odvaha a větší vyrovnanost kádru, vítězíme 2:1 (18,-21,10).

Čtvrtý sobotní zápas nás staví proti týmu, který v turnaji neztratil ani set. Děčín má velmi silný ročník, výškově i silově nás předčí. Holky se v prvním setu perou o každý míč, bohužel v koncovce přichází taktická chyba trenéra, k tomu nám chybí kousek štěstí a vyrovnanou koncovku ztrácíme. V polovině druhého setu děvčatům dochází zejména psychické síly. Prohráváme 0:2 (-26,-15). Den končíme povinným vítězstvím proti nejslabšímu týmu soutěže. Teplice porážíme s děvčaty z lavičky 2:0 (5,10).

V neděli začínáme proti Orionu Praha. Souboj se slabším soupeřem zvládáme, střídáním šetříme síly na poslední utkání. Přesto vítězíme hladce 2:0 (7,9).

Vyvrcholením turnaje je přímý souboj o druhé místo mezi námi a Lokomotivou Plzeň. Obě družstva podlehla pouze Děčínu, počty jsou tedy jasné. Kdo vyhraje skončí na druhém místě, poražený bude třetí. Navíc děvčata dostáváme pod tlak informací, že tak vysoko ještě žatecký tým v této soutěži nebyl. Holky však ukazují svůj charakter, podávají nejlepší výkon celého víkendu a nedávají velmi silnému soupeři žádnou šanci. Po výhře 2:0 (11,12) končíme v prvním kole na druhém místě za suverénním Děčínem. Rozdílovou hráčkou klíčového zápasu je naše nejmenší hráčka Lucka Rodová. Turnaj začínala na lavičce, teď je v základní sestavě, velmi jistá na servisu i v útoku, nesmírně obětavá v poli.

Vzhledem k tomu, že drtivá většina dívek bude tuto soutěž hrát ještě v příští sezoně, je pro nás tento výsledek velkým úspěchem, ale bereme ho i jako závazek do budoucna.

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

best wordpress themes - wordpress themes 2012 - wordpress travel themes