Rozloučení

Vložil 1. 05. 2019 | kategorie Aktuality | 0 komentářů

Následující řádky se mi nepsaly vůbec snadno. Skončila jedna éra, skončila 10. sezóna týmu současných juniorek a byla to pro ně sezóna poslední. Většina slečen odchází na vysokou školu a začíná novou etapu života a já cítím povinnost se za oddíl s holkama rozloučit.

Psal se rok 2009 a na své první soustředění přijela i nová přípravka. Skupina 9-letých holčiček, které si vybraly volejbal jako svůj sport. Některé jsou poslušné, jiné tvrdohlavé, ale všechny jsou nadšené volejbalem. Vzhlížejí ke svým starším parťačkám a využívají každou chvíli proto, aby si mohly pinknout. Tady začíná jejich volejbalová část života, rodí se přátelství a utužuje parta. Na své cestě se naučí přijmout porážku, ale hlavně vydřít si vítězství a to poslední se jim dařilo náramně. Holky v sobě vždycky měly obrovskou vnitřní sílu. Umí se za sebe postavit a zabrat, když jde do tuhého. Tyhle vlastnosti jsou klíčové a přinesly jim nejednu medaili a já doufám, že jim i v dalším životě budou užitečné.

Letošní 10. sezóna ale nezačínala vůbec dobře. Holkám se nepodařil vstup do několika zápasů a začínaly tabulku na 5. místě. Celý podzim věřily ve zlepšení, makaly naplno, velkou část tréninku dobrovolně obětovaly fyzické přípravě a celé jaro z této práce pak těžily. Odměnou jim bylo 1. místo v krajském přeboru juniorek a postup do kvalifikace o 1. ligu. Holky sice věděly, že příští rok už hrát nebudou, ale předsevzaly si, že ligu vybojují pro mladší hráčky a musím říct, že bojovaly jako lvice. Celá kvalifikace byla rozdělena do dvou častí. První část v sobotu, odpoledním zápasem s Duklou Liberec a večerním zápasem s Dansportem Praha. Pro postup do druhého dne musely juniorky vyhrát alespoň jeden ze dvou zápasů. Dukla byla jasný favorit, už proto, že hrála s hračkami, které se staly minulý víkend mistryněmi ČR. Holky se rvaly o každý bod, na výhru to však nestačilo. Zápas s prvoligovým Dansportem, už ale měly jasně pod kontrolou. Druhá část začínala v neděli ranním zápasem s vítězem druhé skupiny Příbramí. Velmi vyrovnaný zápas urvaly holky v koncovkách pro sebe a věděly, že pokud vyhrají i s ligovou Mikulovou Praha odpolední zápas, bude Žatec pro příští sezónu zase ligový. Bohužel už ale nezbylo moc sil a soupeř se na nás perfektně připravil. Těsná porážka nás všechny mrzela, postup byl tak blízko, ale byl to krásný zápas, plný výborných zákroků v poli. Holky si tak vybudovaly u soupeřů respekt a mohly skončit se vztyčenou hlavou.

Všem končícím hráčkám přejeme za celý oddíl do života hodně štěstí a osobně jim chci poděkovat, že jsem mohl být součástí tak úžasného týmu. Věřím, že vlastnosti nabyté ze sportu je dotáhnou daleko.

Aleš

Přípravka 2009

Kvalifikace 2019

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

best wordpress themes - wordpress themes 2012 - wordpress travel themes