Začala nám sezóna

Vložil 26. 09. 2019 | kategorie Aktuality | 0 komentářů

Sestava žákyň

Sestava žákyň

Po letní přípravě a dvou soustředěních nám začala konečně sezóna. Nejdříve do ní naskočily žákyně, které v sobotu odehrály kvalifikaci KP na půdě Jirkova proti tradičním soupeřům, Baník Most, VK Litvínov, VK Jirkov a Veros Chomutov. V zápase proti Mostu bylo znát, že jde o první ostrý start žákyň do sezóny. Nebyla to pohledná podívaná, spousta snadných chyb na obou stranách, nervozita by se dala krájet. Soupeř tahal celou dobu za kratší konec, ale naše holky jako tým nezklamaly, ukázaly vnitřní sílu a i pod tlakem dokázaly koncovku urvat pro sebe a připsat si tak první vítězství 2:1 (-27,19,13). Dalším soupeřem byl Litvínov. Holky, povzbuzeny vítězstvím, začaly od začátku soupeře tlačit a jasná převaha umožnila nasadit v soutěži starších žaček, výhradně žačky mladší, které utkání dovedly do vítězného konce 2:0 (5,10). Proti Jirkovu jsme předvedli výborný a bojovný výkon a s favoritem soutěže jsme dokázali držet krok vždy jen do poloviny setu. I přes porážku 0:2 (-16,-15) si ale holky držely výbornou náladu. Posledním soupeřem byl Chomutov. Stejně jako proti Litvínovu se holkám dařilo na co sáhly a sestava mladších žákyň přivedla zápas opět k jasnému vítězství 2:0 (9,8). Téměř po celý turnaj holky předváděly sebevědomý a hlavně soustředěný výkon, bez ohledu na danou sestavu, či jiný než jim určený post. Nejvíce bych rád vyzvedl 2 hráčky a to Anetu Šťastnou za skvělý vůdčí výkon a Zoju Rajkovovou za obrovskou odvahu a pevné nervy i v nejvypjatějších momentech.

Vzhledem k tomu, že do této soutěže nastoupily všechny holky úplně poprvé, je postup do první ligy KP příjemným překvapením.

Sestava kadetek

Sestava kadetek

O den později nastoupily také v Jirkově ke svému prvnímu utkání KP kadetky. Ty naopak hrají v této sestavě už druhou sezonu
a obhajují zlaté medaile. Přesto bylo první kolo na palubovce dalšího adepta na medaili velmi těžké. Rozehranější soupeř byl v domácím prostředí nebezpečný a naše holky musely předvést výkon na hranici svých schopností. První utkání trvalo přes dvě hodiny a výhru jsme urvali až v koncovce pátého setu 3:2 (24,23,-22,-23,14). Druhý zápas byl i přes zaváhání ve třetím setu jasnější záležitostí 3:1 (16,12,-17,11). Milým překvapením byl výborný výkon Adély Honzátkové, která nastoupila v tomto týmu poprvé v základní sestavě a přesto patřila k našim nejlepším hráčkám.

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

best wordpress themes - wordpress themes 2012 - wordpress travel themes