Volejbalová sezona skončila

Vložil 28. 04. 2020 | kategorie Aktuality | 0 komentářů

Na snímku celý tým juniorek před začátkem sezóny

Na snímku celý tým juniorek před začátkem sezóny

Nejstarší tréninková skupina kadetek a juniorek letos hrála jako obvykle tři soutěže. Přestože naprostá většina hráček před sezonou přešla z kategorie starších žákyň, měli jsme i letos cíle nastavené poměrně vysoko. V Krajském Přeboru kadetek a juniorek byly cílem zlaté medaile a tím i právo zahrát si kvalifikaci o postup do první ligy. V Českém Poháru juniorek holky nehrály pod tlakem výsledků ale jen s cílem podávat co nejlepší výkony v jednotlivých utkáních.

ČP juniorek hraje tradičně několik extraligových a silných ligových družstev, takže jsme před začátkem soutěže neměli nijak vysoké cíle a popravdě ani tak úplně nevěděli, co nás čeká. Po úspěšně zvládnuté kvalifikaci holky v každém ze tří odehraných kol dokázaly udržet příslušnost k první osmičce ČP a bojovaly tak pokaždé s těmi nejsilnějšími soupeřkami. Soutěž byla ukončena před závěrečným finálovým turnajem a do celkového pořadí se počítaly jen tři odehrané turnaje. Žatecké holky obsadily vynikající čtvrté místo a nechaly za sebou jedno extraligové a spoustu prvoligových družstev.

V KP juniorek bylo jasným cílem první místo a boj o postup do první ligy. Přestože jsme v soutěži patřili k nejmladším, ukázalo se nakonec, že holkám dosažení cíle nebude dělat velké potíže. O našem vítězství bylo prakticky rozhodnuto už v polovině sezony. V soutěži jsme nedohráli jen poslední kolo, zlaté medaile nám ale patří právem. Holky neztratily ani bod a zvítězily s náskokem devatenácti bodů na druhý Jirkov.

V KP kadetek jsme chtěli hlavně zapojit do naší hry mladší hráčky, ale zároveň taky bojovat o nejvyšší příčky. Oba cíle se podařilo splnit beze zbytku. Žákyně velmi dobře zapadly do tréninkového i zápasového rytmu. I v této kategorii navíc holky dokázaly vybojovat zlaté medaile i když těsnějším rozdílem pěti bodů. V této soutěži se nestihla odehrát poslední dvě kola.

Sezonu nám komplikovala nezvyklá série smolných zranění. Hned v prvním kole KP si při rozcvičení nešťastně zlomila ruku Lucka Schovancová, která se připravovala na post libera. Po větší část sezony tak na jejím místě musela nastupovat smečařka Klárka Weidischová, která však tuto roli zvládla dokonale. V prvním kole ČP si udělala ošklivý výron Barča Karasová a my jsme na polovinu sezony přišli o první nahrávačku. I s tím  se ale tým porval statečně a Kačka Henlínová Báru velmi dobře nahradila. Na postu blokařek trápily nemoci a drobná zranění na střídačku Julču Wiedovou a Naty Chládkovou, které se tak prakticky celý rok na turnajích nepotkaly. Pozici druhé blokařky však skvěle zvládla Áďa Honzátková a v několika utkáních ještě Áďa Ledvinová, takže ani na bloku nás „bota netlačila“. Naopak smečařky vydržely po celou sezonu zdravé. Péťa Barochová, Kačka Rodová, Anička Vejvodová a Lucka Rodová hrály ve všech třech soutěžích fantasticky. Výborné výkony podávaly v zápasech i starší žačky, takže o budoucnost žateckého volejbalu se bát nemusíme.

Vedení ČVS rozhodlo, že vzhledem k nemožnosti odehrát barážové turnaje, postoupí všichni vítězové KP do první ligy. Rozhodli jsme se, že holky přihlásíme do první ligy v obou kategoriích. Příští sezona tak bude ještě náročnější než ta letošní, ale žatecké holky už několik sezon po sobě dokazují, že se za v šech okolností rvou o co nejlepší výsledek, takže se na další roky s nimi moc těšíme.

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

best wordpress themes - wordpress themes 2012 - wordpress travel themes