Dvě třetí místa pro žačky

Vložil 12. 06. 2013 | kategorie Aktuality | 0 komentářů

Poslední květnový víkend odjely žačky VK Sever Žatec na Velkou cenu Sokolova. Hrálo se systémem každý s každým na dva vítězné sety. Hned první zápas nastoupila děvčata proti favoritovi turnaje a finalistovi mistrovství republiky domácímu týmu VK Baník Sokolov „A“. Příliš nepřesvědčivý výkon ale vedl ke snadné porážce našich děvčat. Do dalších zápasů nastoupily holky ve změněné sestavě, díky které už v sobotu neprohrály. Poradily si postupně s VK Teplice, SK Kometa Praha, SK Třebín České Budějovice a VK Baník Sokolov „B“. V neděli jsme snadno smetli výběr Karlovarského kraje a čekal nás poslední soupeř ve skupině Lokomotiva Plzeň, další z finalistů mistrovství republiky starších žákyň. Děvčata bojovala o celkové druhé místo, ale zradila je fyzička a i přes veliké nasazení už síly na soupeře nestačily. Celkové třetí místo holky v závěru trochu zklamalo, ale v tak dobře obsazeném turnaji je určitě úspěchem. Jednoznačně nejlepší hráčkou našeho týmu byla Tereza Morávková, která se hned další víkend zranila na reprezentačním srazu. Všichni teď Terce přejeme co nejrychlejší uzdravení a návrat na volejbalové hřiště i k reprezentačním povinnostem.

Sestava: Rita Došková, Veronika Malá, Tereza Morávková, Michaela Cviková, Barbora Marečková, Karolína Kendrová, Pavla Barochová a Eliška Kovářová.

Při příležitosti Duchcovských slavností Casanova se konal další turnaj, kterého se žatecké žačky zúčastnily. 7 týmů hrálo na 2 hrané sety každý s každým, první 4 ve skupině navíc čekal finálový pavouk. Děvčata prohrála s Hlincovou horou České Budějovice, remízovala s domácím Duchcovem a Mikulovou Praha „A“ a porazila Savo Praha, Mikulova Praha „B“ a TJ Baník Most. V semifinále nás čekal vyrovnaný soupeř Mikulova Praha „A“. První set holky bojovaly, ale prohrály, ve druhém však dokázaly touhu po vítězství a Pražandy smetly v poměru 25:12. Třetí rozhodující zkrácený set velmi ovlivnila nervozita a chyby rozhodčího. Těsná porážka nás odsunula do bojů o třetí místo. Zklamání děvčat bylo očividné, rychle se z něj ale oklepaly a v dalším zápase získaly bronzové medaile ve vypjatém zápase s domácím týmem.

Na fotografii tým z Duchcova ve složení zleva nahoře - Michaela Cviková, Pavla Barochová, Karolína Kendrová, Eliška Kovářová, Barbora Marečková, zleva dole – Veronika Malá a Rita Došková.

Fotografie z turnaje

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

best wordpress themes - wordpress themes 2012 - wordpress travel themes