Juniorky zachránily nevydařenou sezonu

Vložil 30. 04. 2014 | kategorie Aktuality | 0 komentářů

Na domácí palubovce odehrály juniorky VK Sever Žatec kvalifikaci o postup do první ligy, kterou byly nuceny hrát po nepříliš vydařené ligové sezoně.

Prvním soupeřem nám byly hráčky VK Litvínov. Dívky zahájily utkání velmi nervózně, sice bojovaly, přesto v koncovce vedl soupeř 24:20. V této chvíli však přišla na podání Majda Nosková a šesti servisy v řadě, z nichž čtyři skončily přímým bodem, dokázala zlomit vývoj prvního setu a tím i veškerý odpor soupeřek. V utkání, které se nakonec ukázalo jako klíčové, naše hráčky zvítězily hladce 3:0 (24,14,12).

Další zápas jsme sehráli proti výborně hrajícímu družstvu Mladé Boleslavi. Opakoval se scénář úvodního utkání, bohužel pro nás s opačným průběhem i koncem. Nadějně rozehranou koncovku prvního setu (23:19) naše hráčky prohrály a přes bojovný výkon jsme toto utkání ztratili 0:3 (-24,-20,-20).

Před posledním zápasem turnaje jsme věděli, že nám stačí získat jediný set v souboji s nejslabším týmem Domažlic. Naše děvčata od začátku dokazovala, že si se soupeřkami vědí rady a nedaly jim nejmenší naději pomýšlet na úspěch. Výsledkem bylo nejrychlejší utkání celé kvalifikace, které skončilo 3:0 (10,10,14) v náš prospěch. V turnaji jsme obsadili postupové druhé místo a tím si vybojovali právo účasti v první lize juniorek i pro příští sezonu.

Všechny dívky podávaly po celý víkend výborné výkony, naší nejlepší hráčkou byla Rita Došková, vůbec nejmladší hráčka turnaje, která k výbornému útoku a servisu přidala i obětavou hru v obraně.

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

best wordpress themes - wordpress themes 2012 - wordpress travel themes