Páté kolo Poháru Nadějí

Vložil 20. 01. 2017 | kategorie Aktuality | 0 komentářů

Tým mladších žaček při přechodu do útoku

Páté kolo Poháru Nadějí se konalo na plzeňské palubovce. Žačky odjely na turnaj v oslabené sestavě, ale s touhou porvat se o další dobrý výsledek. Z různých důvodů (naražený prst, angína, lyže) nám ze sestavy vypadly hned tři nahrávačky, takže na turnaj jsme odjížděli s jedinou. K tomu se nám ještě před odjezdem z nádraží kuriózně zraní klíčová blokařka, takže je jasné, že tohle kolo nebude snadné.

V prvním utkání bezpečně porážíme Sokolov 2:0 (10,11), ale hned ve druhém nás čeká lídr soutěže Spartak Děčín. Utkání je jako na houpačce, první set bereme my, druhý soupeř. Až v tiebreaku se jde do vyrovnané koncovky, kterou lépe zvládáme my a nakonec vítězíme 2:1 (16,-13,12). Následují povinná vítězství nad slabými Teplicemi 2:0 (10,7) a Orionem Praha 2:0 (17,19).

Poslední sobotní utkání hrajeme proti třetímu týmu tabulky PVK Olymp Praha. Naše holky si na Olymp věří, nedávají soupeřkám žádnou šanci a vítězí hladce 2:0 (16,13).

V sobotu ráno nastupujeme nejprve proti domácí Plzni. V prvním setu se hraje asi vůbec nejkrásnější volejbal víkendu, většina rozeher končí povedeným bodovým útokem. Žatecké hráčky však nepřipouští žádné komplikace, berou si první set a tím lámou odpor soupeřek, takže druhý set je pro nás již snadný – 2:0 (20,14).

Posledním soupeřem jsou Klatovy, které se v průběhu sezony neustále zlepšují. Do utkání vstupujeme nesoustředěně a přes zlepšení v závěru první set těsně ztrácíme. Do druhé sady vstupujeme podstatně lépe, ale za stavu 10:6 se nám smolně zranila naše jediná nahrávačka. Holky se s touto nepříjemností perou statečně (20:12), ale nakonec se ukazuje, že bez nahrávačky se dá zvítězit jen těžko a nadšeně bojujícím soupeřkám podléháme 28:26.

I přes tuto ztrátu v turnaji vítězíme. O bod za námi končí naše přemožitelky. Vedoucí Děčín však ztratil víc bodů než my a tak v celkovém pořadí po pátém kole vedeme o dva body tabulku této velmi kvalitní soutěže.

Téměř celý turnaj se o nahrávku starala Bára Karasová. Na „účku“ výborně útočila Julča Wiedová. Velmi dobře si vedly i ostatní hráčky, Klára Weidischová, Péťa Barochová, Kačka Rodová, Kačka Henlínová, Lucka Rodová, Natka Chládková, Eliška Halgašová a Lucka Schovancová.

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

best wordpress themes - wordpress themes 2012 - wordpress travel themes