Volejbalu v Žatci se daří

Vložil 28. 03. 2017 | kategorie Aktuality | 0 komentářů

na snímku naše nejstarší děvčata zleva: Alena Nováková, Eliška Kovářová, Bára Marečková, Jana Kochanová, Verča Malá, Niky Jančíková, Verča Velánová a Verča Radilová. klečí Káťa Bažantová

Podařilo se nám vytvořit kompletní sportovní program pro děti a mládež, který nese své výsledky. Letos se povedlo přivést k životu předpřípravku pro děti předškolního věku, která funguje 1x týdně v
pátek od 15:30 do 17:00 a naplňuje se v ní naše vize jak vštípit dětem lásku ke sportu a poskytnout jim základy pohybové průpravy.

Již pátým rokem pokračuje spolupráce se základními školami na pořádání turnajů v přehazované pro žáky a žákyně 1. – 3. tříd s možností vyzkoušet si tréninky v naší přípravce pro děti od 1. do 4. třídy.

Přípravka má dětem poskytnout všeobecný pohybový základ pro všechny sporty s hlavním důrazem na kolektivní pojetí. Holky a kluci z přípravky se každý rok zúčastňují krajského kola v barevném minivolejbalu, odkud pravidelně postupují na oblastní a následně republikové kolo, které je pro ně vždy velikým zážitkem.

První kategorie, kde se děti již věnují volejbalu, jsou mladší žákyně. Ty jsou vzhledem k velkému počtu rozděleny podle věku. Mladší, označené jako béčko hrají Krajský Přebor ve změněných formách volejbalu trojkovém a čtyřkovém. Starší, označení jako áčko nastupují již v Krajském Přeboru v klasickém šestkovém volejbale a zde si letos holky vedly naprosto suverénně, získaly titul přebornice kraje a na konci dubna je čeká Mistrovství České Republiky. Navíc čeká o víkendu holky poslední kolo Poháru Nadějí, soutěže pro 8 vybraných týmů z Čech, kde naše děvčata nastupují proti týmům zvučných jmen jako je Olymp Praha, či Lokomotiva Plzeň. Soutěž se pro žačky vyvíjí náramně dobře a v posledním kole budou holky usilovat o 1. místo.

Starším žákyním, trénujícím společně s kadetkami se letošní sezónu také dařilo, vyhrály si zlaté medaile a postup na MČR. Kadetky na oplátku doplněné o starší žákyně získaly v KP kadetek stříbrné medaile a v kategorii o 2 roky starších juniorek dokonce medaile zlaté.

Sezónu tak zakončujeme bilancí tří zlatých a jedné stříbrné ze čtyř soutěží s třešničkou na dortu v podobě dvojnásobné účasti na MČR a s šancí na historický úspěch v Poháru Nadějí.

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

best wordpress themes - wordpress themes 2012 - wordpress travel themes