Konečné druhé místo na Poháru Nadějí

Vložil 4. 04. 2017 | kategorie Aktuality | 0 komentářů

Na snímku z posledního kola stojí zleva: Naty Chládková, Kačka Henlínová, Klára Weidischová, Verča Janoušková a Julča Wiedová klečí: Kačka Rodová, Eliška Halgašová, Péťa Barochová a Barča Karasová. leží: Lucka Rodová a Áďa Baronová.

Sokolovský Pohár Nadějí je uzavřená soutěž osmi týmů, které se náš oddíl účastní již devátým rokem. Našimi soupeřkami jsou hráčky velmi kvalitních volejbalových klubů jako je Olymp Praha, Lokomotiva Plzeň, Baník Sokolov, Spartak Děčín a další. Průběh letošního ročníku byl pro žatecké volejbalistky velmi lichotivý a pro trenéry poměrně překvapivý.

Soutěž se skládá z osmi turnajů, ve kterých se hraje každý s každým, celkem 56 utkání. Naše žákyně tři turnaje ovládly, čtyřikrát skončily na druhém místě a jednou na třetím. Společně s děvčaty Děčína jsme v soutěži naprosto dominovali a už před posledním kolem jsme měli jistotu nejhůře druhého místa. Holky měly šanci i na zlaté medaile, ale to znamenalo ovládnout poslední kolo hrané na palubce největší rivala VSK Spartak Děčín.

Bohužel právě domácí tým byl nad naše síly, vzájemně utkání jsme po boji prohráli 2:1 na sety. Ve všech ostatních zápasech naše žačky zvítězily a v turnaji i celkovém pořadí obsadily vynikající druhé místo.

O naprosté dominanci Děčína a Žatce svědčí bodové rozestupy. Od prvního místa nás dělily pouhé tři body. Náskok na třetí Olymp je na konci soutěže 27 bodů a na čtvrtou Plzeň rovných 50. V soutěži navíc naše hráčky patřily k nejmladším, drtivá většina můžu hrát i v sezoně příští. Dívky ještě čeká účast na Mistrovství Republiky starších i mladších žákyň, čímž pro ně letošní vydařená sezóna skončí.

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

best wordpress themes - wordpress themes 2012 - wordpress travel themes