Starší žákyně zahájily jarní část sezony

Vložil 29. 01. 2018 | kategorie Aktuality | 0 komentářů

Starší žákyně na Českém poháru v Praze

Druhou polovinu sezony zahájily naše žačky úvodním kolem finálové části Českého Poháru. V Praze na nás čekalo sedm velmi silných soupeřů. První jsou na řadě České Budějovice, tým, který nás na podzim dvakrát porazil. Po vyrovnaném průběhu tentokrát vítězíme my 2:1 (24,-24,8). Dalším soupeřem je pozdější vítěz celého turnaje Znojmo. Naše holky i tentokrát po boji vítězí 2:1 (-19,22,8). Domácí tým Orion Praha přehráváme 2:0 (19.25). Poslední sobotní utkání proti Frýdku Místku bohužel po velkém boji ztrácíme 0:2 (-28,-23).
V neděli začínáme ráno proti Prostějovu. Po vyhraném prvním druhý dobře rozehraný set vlastními chybami v koncovce ztrácíme. Ani to však holky nezlomí a v tiebreaku vítězíme nejtěsnějším rozdílem 2:1 (21,-26,13). Následuje náš jediný nepovedený zápas víkendu, který s Olympem Praha prohráváme 0:2 (-21,-17).
Poslední zápas nás staví proti Novému Jičínu. Průběh zápasu je stejný jako s Olympem, ale v polovině druhého setu naše holky zvedají hlavu, dotahují náskok soupeřek a vývoj se začíná otáčet v náš prospěch. Nakonec vítězíme 2:1 (-20,24,11). V turnaji tak končíme se dvěma porážkami a pěti výhrami na třetím místě.
V rozhodujících zkrácených setech obvykle nerozhoduje volejbalový um, ale spíš odvaha, bojovnost a větší vůle vyhrát. Žatecké holky neustále dokazují, že právě tyto vlastnosti jsou jim vlastní. Hlavně díky tomu všechny čtyři tiebreakové zápasy dotáhly do vítězného konce.
Výbornými nahrávkami a servisem se o tento úspěch zasloužily Káťa Henlínová a Barčou Karasovou. Na síti i v poli výborně bránily blokařky Adéla Baronová, Julča Wiedová a Káťa Svobodová. O příjem a útok z kůlů se skvěle staraly Klára Weidischová, Kačka Rodová, Péťa Barochová, Verča Janoušková a Lucka Rodová.

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

best wordpress themes - wordpress themes 2012 - wordpress travel themes