Ve druhé polovině sezony se starší žákyně potýkají s absencemi klíčových hráček více než se soupeřkami

Vložil 2. 03. 2018 | kategorie Aktuality | 0 komentářů

Předposlední kolo KP se konalo na palubovce našeho tradičního rivala VSK Spartak Děčín. Hned v prvním utkání v oslabené sestavě prohráváme s domácím týmem po boji 1:2 (-23,23,-11). Další zápas proti nejslabšímu soupeři z Jirkova se také nevyvíjí příznivě, když první set po velkém boji ztrácíme. V té chvíli se už ale naše holky srovnávají se změnami v sestavě a začínají hrát svou hru. Utkání otáčíme a vítězíme 2:1 (-25,18,8). Silné Ústí nad Labem porážíme i přes výpadek ve druhém setu 2:1 (22,-13,9) a VK Litvínov 2:0 (23,18). V tomto kole tedy končíme na druhém místě, ale v celkovém pořadí si upevňujeme první pozici natolik, že už o zlaté medaile nemůžeme přijít.

Dalším turnajem je Český Pohár, ve kterém nám už tak složitou situaci se sestavou umocňují jarní prázdniny. Do Nového Jičína odjíždíme bez nahrávaček i univerzální hráčky. A snad právě proto je to náš nejcennější turnaj v sezoně. Žádná z hráček si v obtížné situaci nestěžuje, přestože většina hraje na jiných postech než obvykle. Když pak z osmi hráček jedna onemocní, druhá si zraní koleno a přesto obě trvají na tom, že budou hrát a na lavičku usedají se skřípáním zubů, je o charakteru tohoto týmu jasno. Dvě vítězství a dvě těsné prohry v tiebreaku jsou tentokrát příjemným bonusem.

Posledním únorovým turnajem je šesté kolo Poháru Nadějí v Klatovech. Stejně jako v předchozích dvou turnajích hrají na svých místech jen dvě hráčky, zbytek týmu bez řečí absolvuje turnaj na jiném postu než obvykle. Na úvod přehráváme oslabenou Plzeň 2:0. Po povinných výhrách nad Sokolovem, Orionem Praha a Klatovy B nás v posledním utkání dne čekají neporažené Klatovy A. V nejhezčím utkání dne plném výborných výměn vítězíme po boji 2:1. V neděli nás po povinném vítězství nad oslabeným Děčínem čeká náš největší soupeř PVK Olymp Praha. Ani silný soupeř a velké změny v sestavě neberou našim hráčkám sebedůvěru, kterou oplývají v celé sezoně. Přestože v prvním setu po celou dobu taháme za kratší konec, jsou holky až nepochopitelně klidné a v koncovce se ukazuje proč. Za nepříznivého stavu 23:19 otáčíme a na servis přichází Bára Karasová. Soupeřky si náhle neví rady s přihrávkou, ztrácejí jistotu a ani dva oddechové časy už nezabrání našemu vítězství 25:23. Ve druhém setu soupeřky psychicky odpadají a my v klidu vítězíme 25:18. Po dvaačtyřiceti odehraných utkáních máme v této kvalitní soutěži jen dvě porážky a na druhý Olymp propastný náskok jednadvaceti bodů.

Všechny hráčky podávají po celou sezonu výborné výkony, obrovskou pochvalu však zaslouží Kačka Rodová, Lucka Rodová a Verča Janoušková, které jako jediné absolvovaly letos všechny turnaje včetně těchto posledních, kdy se nám sestava skládala opravdu obtížně.

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

best wordpress themes - wordpress themes 2012 - wordpress travel themes