Volejbalistky si prodloužily sezonu

Vložil 2. 05. 2018 | kategorie Aktuality | 0 komentářů

Na snímku smečuje Petra Barochová, vykrývají Eliška Halgašová, Julie Wiedová a Bára Karasová

Vítězstvím v Krajském Přeboru si naše žačky vybojovaly právo startovat v prvním kole Mistrovství České Republiky. Jedná se o jednorázový turnaj osmi kvalitních týmů, ze kterého si tři nejlepší vybojují postup do finále MČR.

Pro naši skupinu v Karlových Varech byly karty rozdány jasně. Věděli jsme, že se postupně utkáme se čtyřmi srovnatelnými soupeři a třemi špičkovými týmy. A cesta do finále vede pouze přes jednoho z těch nejlepších. Naše holky ale opakovaně dokazují, že si z papírových favoritů těžkou hlavu nedělají.

Rozlosování máme příznivé. V utkáních s Novým Borem a Chodovem vítězíme shodně 2:0. Zároveň točíme sestavou, šetříme síly a hledáme optimální složení pro nejtěžší zápasy. V posledním pátečním zápase nás už čeká favorit. Olymp Praha má ve svém kádru tři reprezentantky a je jedním z největších favoritů na postup. O jejich sebevědomí svědčí i to, že k rozcvičení přicházejí na poslední chvíli a vzhledem k formě a rozpoložení našich děvčat začíná být jasné, že stát se může cokoli. Náš velký tlak na servisu, obětavost v poli a hra na hranici rizika v útoku soupeřky nepříjemně zaskočila. V krásném utkání nakonec vítězíme 2:0 (25,23). Po pátku je jasné, že náš postup do finále není tak nereálný, jak se před turnajem zdálo.

V sobotu ráno nastupujeme proti dalšímu favoritovi. S Příbramí jsme letos hráli dvakrát a pokaždé prohráli. V prvním setu se nám daří ubránit největší zbraň soupeře útok hlavním kůlem a snadno vítězíme. Ve druhém se naše hra rozpadá a ještě rychleji prohráváme. Začátek tiebreaku je tragický. Za stavu 0:4 se ale holky začínají zvedat a po skvělém výkonu celé utkání otáčíme a vítězíme 2:1 (18,-16,9).

Dalším soupeřem jsou domácí Karlovy Vary, které ještě v turnaji neztratily ani set. Po dohodě s děvčaty prostřídáváme, abychom ušetřili zbytky sil na zbývající dvě klíčová utkání. Po porážce 0:2 víme, že nám k postupu stačí vyhrát jeden ze dvou zbývajících zápasů.

Předposledním soupeřem jsou Klatovy, tým, který velmi dobře známe. Nastupujeme v plné síle a holky dávají jasně najevo, že si utkání nenechají vzít. V prvním setu soupeře deklasujeme a ve druhém můžeme prostřídat a přesto bezpečně vítězíme 2:0 (11,19). Poslední zápas s Českým Krumlovem už si holky užívají, na hřišti se postupně objeví všech 12 hráček a my v euforii bereme i tento zápas 2:0 (18,22).

Postup do finále MČR je obrovským úspěchem, který si však tahle parta holek vybojovala plným právem. Finálový turnaj pro šestnáct nejlepších týmů republiky nás čeká v květnu v Brně.

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

best wordpress themes - wordpress themes 2012 - wordpress travel themes