Český Pohár juniorek

Vložil 31. 10. 2019 | kategorie Aktuality | 0 komentářů

Poslední soutěží žateckých volejbalistek je ČP juniorek a kadetek. O víkendu pro nás začala kvalifikací v Táboře. Ze sedmičlenné skupiny postoupí dva nejlepší týmy do první osmičky, další dva do druhé, po jednom do třetí a čtvrté a nejhorší tým se do ČP nekvalifikuje. Na turnaj jedeme s touhou kvalifikovat se do soutěže a porvat se o co nejlepší nasazení.

Nikoho ze soupeřů neznáme, ale papírové předpoklady nás předurčují zhruba do středu tabulky. Holky ale jak je jejich zvykem nepočítají a prostě hrají. Jako první stojí v cestě Český Krumlov. Turnaj zahajujeme výborným soustředěným výkonem a vítězíme hladce 2:0 (14,13). V rychlém sledu následují stejně hladké výhry nad Slávií Praha a Benešovem. Další v řadě je domácí tým, který hraje první ligu. Za Tábor však nastupují kadetky a naše holky je doslova deklasují 2:0 (9,7).

Nejlepší výkon však předvádíme v posledním sobotním utkání. Kralupy jsou jasným favoritem, hrají první ligu juniorek i kadetek a v obou soutěžích dominují bez ztráty bodu. Vývoj zápasu je proto překvapuje stejně jako všechny v hale. Do obou koncovek jdeme s mírným vedením, ale soupeř pokaždé plně využívá své zkušenosti a naši nervozitu. Oba sety těsně ztrácíme 0:2 (-23,-23), ale to na výborném výkonu holek nic nemění.

V neděli ráno nastupujeme do přímého souboje o druhé místo a tím o právo zahájit soutěž mezi osmi nejlepšími týmy soutěže. Mělník stejně jako my porazily jen Kralupy. My ale pokračujeme v sobotním tempu a nedáváme soupeřkám žádnou šanci, vítězíme 2:0 (15,17). Postup do první osmy ČP je velkým úspěchem, který je o to cennější, že turnaj odehrálo jen osm hráček. Na nahrávce tradičně Barča Karasová, na bloku Julča Wiedová s Áďou Honzátkovou, na liberu Klárka Weidischová a na kůlech Kačka Rodová, Lucka Rodová, Péťa Barochová a Áňa Vevodová. Pomohla i Naty Chládková, která jela holkám fandit i se zraněným kotníkem.

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

best wordpress themes - wordpress themes 2012 - wordpress travel themes