První kolo ČP vyšlo žateckým hráčkám skvěle

Vložil 27. 11. 2019 | kategorie Aktuality | 0 komentářů

Krajský Přebor kadetek i juniorek mají žatecké holky rozehraný výborně. V obou soutěžích odehrály dohromady čtrnáct utkání a neztratily ani jedno. Soutěží, která má holky nejvíc prověřit, je Český Pohár juniorek. V něm jsme díky dobře zvládnuté kvalifikaci úvodní kolo odehráli v první osmičce. V Praze nás tak čekalo sedm velmi těžkých zápasů proti soupeřkám až o tři roky starším.

Na turnaj jedeme s vědomím, že dva nejhorší týmy sestoupí do druhé osmičky a my mezi ně patřit nechceme. Prvním soupeřem je Děčín, soupeř, kterého dobře známe, a věříme si na něj. Holky hrají velmi dobře a v koncentraci polevují až v závěru druhého setu, výhru si už ale vzít nenechají – 2:0 (14,23). Další v řadě je extraligový Přerov. Velké sebevědomí soupeřek bere za své už v průběhu první sady. V její koncovce se nám bohužel smolně zraňuje nahrávačka. Za Báru Karasovou nastupuje do hry Kačka Henlínová, která není po nemoci úplně rozehraná, ale svou roli zvládá. Po vyhrané koncovce nepouštíme soupeřky vůbec  do hry a měníme utkání v exhibici – 2:0 (17,6). Orion Praha je mírně oslaben a holky přesvědčivě vítězí i ve třetím utkání 2:0 (13,17).

Ve zbývajících zápasech se už projevuje jak ztráta Barči tak i větší kvalita a zkušenosti našich soupeřek. V prvním kole ČP končíme na pátém místě a s nejlepšími se tak budeme rvát i v kole příštím.

Turnaj výborně vyšel Aničce Vejvodové, která ke skvělému útoku přidala výborný servis a obranu v poli. Velmi dobře hrála na liberu Klárka Weidischová, na smeči Kačka Rodová s Péťou Barochovou a na bloku Julča Wiedová. Svůj díl na tomto úspěchu měly i další hráčky, Kačka Henlínová s Bárou Karasovou, Lucka Rodová, Adéla Honzátková, Adéla Ledvinová, Aneta Šťastná a Evča Černá.

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

best wordpress themes - wordpress themes 2012 - wordpress travel themes