Mladší žákyně si prodloužily sezónu

Vložil 28. 03. 2024 | kategorie Aktuality | 0 komentářů

Na domácí palubovce jsme hostili týden před velikonocemi první kolo Mistrovství České Republiky v kategorii mladších žákyň. V turnaji devíti týmů se rozhodovalo o čtyřech postupujících do druhého kola MČR. Náš mladý tým sestavený napůl ze žákyň a napůl z přípravky absolvoval jen tři společné tréninky, věděli jsme proto, že holky čeká poměrně složitý úkol.

Mladší žákyně si prodloužily sezónu

Mladší žákyně si prodloužily sezónu

V základní skupině jsme nejdřív změřili síly s pražskými Střešovicemi. V prvním setu jasně vítězíme, druhý ještě rychleji ztrácíme. V tiebreaku rychle vedeme 10:2 a vše se zdá být jasné. Během pár minut ale prohráváme 10:12 a v té chvíli holky ukazují, že vzdávat se tenhle tým nebude. Vývoj otáčíme a vítězíme 15:13. Druhé utkání hrajeme proti jednomu z nejlepších týmů středočeského kraje a je z toho další velký boj. Benátky nad Jizerou jsou sehranější, naše holky však bojují naplno. V prvním setu prohráváme nejtěsnějším rozdílem, ve druhém trochu podléháme atmosféře. Do klíčové postupové skupiny tak půjdeme z druhého místa.

Další na řadě je vítěz druhé základní skupiny z Ústí nad Labem. To prošlo úvodní skupinou snadno a ukazuje se, že našim hráčkám prospěly dva vyrovnané souboje. Oba sety jdou do vyrovnaných koncovek a s oběma si lépe poradily naše holky. Výhra 2:0 se později ukazuje jako klíčová. Ústí následně přehrává Mělník jen 2:1 a nám tak stačí k postupu z prvního místa vzít Mělníku jen set. Holky hrají skvěle a první set končí naším vítězstvím 25:10. To nám umožňuje prostřídat a ušetřit síly na neděli. I mladší holky hrají výborně a jen s trochou smůly v koncovce ztrácíme druhý set 25:23. Tiebreak už se nám tolik nepovedl, náplastí je však vědomí, že v neděli budeme hrát ve skupině o 1. – 3. místo.

Náš sen o postupu z téhle těžké skupiny je splněn a tak po dohodě s děvčaty se v neděli na hřišti postupně vystřídají všechna. Sice nás Horní Počernice i Karlovy Vary poráží, ale postup ze třetího místa máme v kapse. Ve druhém kole MČR se na konci dubna utkáme v Prostějově s absolutní špičkou českého mládežnického volejbalu.

O nahrávku se skvěle postaraly Janča Macháčková s Amálkou Dolejšovou. Klíčovou útočnici týmu Zuzku Charvátovou doplnily na smeči ještě Anička Hajná a Eliška Kvačková. Na bloku odvedly výbornou práci Olinka Balogová a Kája Hnidzíková. Obranu bezvadně řídila na liberu hrající Viky Dolejšová, kterou doplňovaly Barča Šimandlová s Terkou Vrbatovou. Svůj díl práce odvedly velmi dobře i Lada Čížková, Terka Kvapilová, Barča Jelínková a Terka Šťastná.

Budoucnost žateckého volejbalu vypadá nadějně.

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

best wordpress themes - wordpress themes 2012 - wordpress travel themes