Žatecké žačky na MČR

Vložil 19. 05. 2017 | kategorie Aktuality | 0 komentářů

na snímku stojí zleva: Naty Chládková, Janča Voříšková, Verča Janoušková, Lucka Rodová a Lucka Schovancová klečí zleva: Kačka Rodová, Áďa Baronová, Káťa Henlínova a Barča Karasová dole: Péťa Barochová a Eliška Halgašová

Výsledkově úspěšný rok žateckých volejbalistek vyvrcholil účastí mladších žákyň ve finále Mistrovství České Republiky. Už samotná účast na tomto klání byla pro náš klub úspěchem. V turnaji pro šestnáct nejlepších republikových týmů jsme nebyli favority na úspěch, přesto se naše holky hodlaly porvat o co nejlepší výsledek.
V prvním kole nás čekaly Karlovy Vary. Při rozcvičení to vypadalo na náš rychlý konec, soupeřky jsou vyšší, útočí z velké výšky. Našimi zbraněmi jsou výborná obrana, obětavost a odvaha na servisu i v útoku. Oba sety se rozhodují ve vyrovnaných koncovkách, obě zvládáme lépe my a vítězíme 2:0 (23,23).
Dalším soupeřem je nejsilnější družstvo naší skupiny. Studio Sport Praha má ve svém středu reprezentantku, ovládlo přebor Prahy a má velké ambice, které prokazují v prvním setu. Od začátku druhého setu však začínají hrát žatecké holky svou hru a soupeře ve zbytku utkání doslova deklasují. Klíčové utkání základní skupiny zvládáme 2:1 (-18,10,7).
Před posledním zápasem skupiny je jasné, že budeme první, což nám umožňuje ušetřit trochu sil, prostřídat sestavu a tak s Českou Třebovou prohráváme 1:2 (-14,19,-13). Po prvním místě ve skupině postupujeme do bojů o 1. – 8. místo, tedy mezi absolutní špičku republiky.
V neděli nastupujeme proti TJ Kralupy a následně proti Olympu Praha a ani statečný výkon na silnější soupeře nestačí, prohráváme dvakrát 0:2. Poslední zápas nás staví proti dalšímu velkoklubu. VK KP Brno nás v prvním setu prakticky k ničemu nepustí a hladce vítězí. Pak se ale ke slovu opět dostává naše týmová hra a zápas se dramatizuje. Obě vyrovnané koncovky získáváme díky větší odvaze a celkově vítězíme 2:1 (-17,26,14).
Díky tomu nás poslední den turnaje čeká souboj o konečné páté místo a v něm náš soupeř ze skupiny Studio Sport. V prvním setu hladce vítězíme, druhý ještě rychleji ztrácíme. Třetí jde do vyrovnané koncovky, ve které se bohužel našemu soupeři daří odveta za porážku ve skupině. Prohráváme 1:2 (18,-12,-13) a na MČR mladších žákyň končíme na šestém místě. I přes takový úspěch odjíždějí naše hráčky z turnaje zklamané, je na nich jasně vidět touha dál poctivě pracovat a zlepšovat se a to je pro trenéry dobré znamení.

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

best wordpress themes - wordpress themes 2012 - wordpress travel themes