Zpráva z víkendu

Vložil 20. 02. 2019 | kategorie Aktuality | 0 komentářů

na fotce: "meleme Olymp"

O víkendu jsme hostili druhou finálovou osmičku ČP žákyň. Po minulém turnaji v Olomouci jsme věděli, jak silní soupeři nás čekají. Nevím, co měly před víkendem v hlavách holky, ale já jsem doufal, že druhou osmu udržíme a možná díky domácí hale trochu vylepšíme páté místo z minulého kola. To co holky nakonec předvedly, nečekal ale myslím vůbec nikdo.

První zápas proti Frýdku byl velmi vyrovnaný, první set bereme v pohodě, druhý v pohodě ztrácíme. Tiebreak za stavu 6:10 nevypadá moc dobře. Holky ale s podporou fanoušků srovnávají na 11:11 a pak už je to hra nervů. Ty máme lepší my a vítězíme 2:1 (18,-20,18).

Druhé utkání vypadá jasně a po prvním setu ještě jasněji. Brno spadlo z první osmy, jejich hráčky hrají sebevědomě a my nemáme šanci. Ve druhém setu za stavu 5:10 se ale něco stalo. Soupeřky si toho všimly až ve chvíli, kdy jim set proklouzl mezi prsty. V tiebreaku si holky to něco v hlavách nechaly a bereme i tento zápas 2:1 (-14,22,12).

Další na řadě je SK Hlincovka, která nás letos pokaždé porazila. Jenže holky zůstávají koncentrované, polevují jen na začátku druhého setu, ze kterého je nakonec velké drama. Koncovka je zase vydřená ale naše – 2:0 (17,26).

Poslední sobotní utkání proti Lanškrounu nehrajeme moc dobře, ale soupeři se taky nedaří. Stačí nám dobrý servis – 2:0 (12,19). Po sobotě je jasné, že můj cíl je splněn – nespadneme. Holky mají ale zjevně cíl trochu jiný.

V neděli ráno jdeme na Znojmo. První set hrajeme skvěle, prostřídáváme a v klidu vyhráváme. Druhý vypadá podobně, ale v koncovce přichází velká trenérská chvíle. Za stavu 21:13 máme už pět střídání, polevujeme a soupeř dotahuje. Posledním možným střídáním vracíme do hry Barču, ale už nelze zabránit tomu, že k síti na blok přichází Lucka. Nejsložitější koncovku celého turnaje holky neskutečně vydřely a já nemusím spálit sálovky – 2:0 (16,27). Holky, moc děkuju.

Olymp stejně jako Brno spadl z první osmy. Holky už ale nedbají na nic. První set hrajeme bezchybně a nedáváme Olympu žádnou šanci. Druhý pro nás klasicky začíná za stavu 1:8. V té chvíli už jsme bez tajmu, ale holky se naštěstí oklepaly. Dotahujeme na 10:14 a 15:15. Koncovka už je bez nervů – 2:0 (7,20).

Potom co Příbram nečekaně ztratila dva body s Hlincovkou je jasné, že máme v kapse postup do první osmičky. Jenže holkám to nestačí. Za stavu 15:5 je na hřišti celá lavička a i ta dokazuje, že už žádný set v turnaji ztratit nehodláme. V této sestavě dohráváme první i celý druhý set – 2:0 (14,21).

Životní turnaj odehrála Bára. Agresivní servis, výborné pole a hlavně skvěle odpinkala celý víkend. Naty s Áďou toho tentokrát míň zablokovaly, ale výborně útočily a poctivě odnahrávaly všechny Barči zákroky v poli. Adéla nás navíc parádně podržela na příjmu. Kůlařky parádně bránily i útočily, Kačka s Áňou přidaly super servis. Péťa hrála výborně, snad by jen mohla aspoň občas servisem trefit kurt J. Lucka v každém zápase moc pomohla servisem a obranou v poli. Kačaba s Věrkou a Káťou hodně pomohly v několika složitých setech a navíc porazily Příbram. V sobotu mě moc potěšila Aneta, která posunula celé rodině výlet, jen aby mohla holkám pomoct.

Sedm výher znamená jasný postup mezi osm nejlepších družstev republiky a zároveň nejhůře desáté místo v celkovém pořadí ČP, což je pro žatecký volejbal veliký úspěch. Holky moc Vám gratuluju a děkuju. Další velký dík patří té velké spoustě lidí, co se na nás přišli podívat a celý víkend neúnavně řvali.

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

best wordpress themes - wordpress themes 2012 - wordpress travel themes